هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۲ و ۳ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

جنجال شگرد جدید فرار مالیاتی پزشکانی | دریافت سکه و دلار به جای هزینه ویزیت

  • کد خبر: ۱۱۳۲۳۱
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱
جنجال شگرد جدید فرار مالیاتی پزشکانی | دریافت سکه و دلار به جای هزینه ویزیت
رییس کل سازمان نظام پزشکی در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر دریافت سکه و دلار به‌جای هزینه درمانی از سوی برخی پزشکان، اعلام کرد که سازمان نظام پزشکی با این اقدامات مخالف است؛ البته در این زمینه گزارشی به سازمان نظام پزشکی واصل نشده است، اما قطعا اگر گزارشی در این زمینه به ما برسد، رسیدگی می‌کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد رییس‌زاده در پاسخ به سوالی درباره وضعیت مالیات پزشکان و اقدامات انجام شده در این زمینه برای سال جاری، گفت: در این زمینه جلساتی با دوستان‌مان در سازمان امور مالیاتی کشور داشتیم. در مجموع مطمئن باشید که شاغلان حوزه سلامت یکی از خوش‌حساب‌ترین مودیان کشور هستند. زیرا وضعیت بازار کارشان شفاف‌تر از جاهای دیگر است و درصد بالایی از آنها در سیستم‌های دولتی، هیات علمی، مراکز وابسته به درمانگاه‌های دولتی اشتغال دارند و حساب و کتاب‌شان مشخص بوده و مالیات‌شان کسب می‌شود، مانند کارمندان دولت.

وی افزود: سایر کارکنان حوزه سلامت هم که در مطب‌ها، بیمارستان‌های خصوصی و کلینیک‌ها فعالیت می‌کنند نیز حساب و کتاب‌شان مشخص است. بنابراین وضعیت مودیان حوزه سلامت، به نسبت سایر اقشار یا مانند بقیه است یا بهتر است و قطعا بدتر نیست.

فرار مالیاتی در همه صنوف وجود دارد، در پزشکی برجسته‌سازی شده
رییس‌زاده با بیان اینکه قطعا در همه صنوف فرار مالیاتی داریم، گفت: ممکن است در صنف پزشکی و حوزه سلامت هم فرار مالیاتی داشته باشیم. بسیاری از صنوف در کشور هستند که اصلا نمی‌توان متوجه شد که فرد چقدر کار کرده است. اما به دلایلی در حوزه پزشکی این مباحث مقداری در رسانه‌ها به اشتباه برجسته‌سازی شده و اعداد و ارقامی اعلام کردند که مطلقا این اعداد صحیح نیست.

اصلا کسی نمی‌تواند این عدد را محاسبه کند. تنها با یک ضرب و تفریق روی کاغذ به عددی رسیدند که اصلا واقعی نیست. قطعا وضعیت مودیان مالیاتی در حوزه سلامت مانند سایر اقشار بوده و حتی تا حدودی منظم‌تر است. این موضوعی است که رییس سازمان امور مالیاتی نیز اعلام کردند و گفتند پزشکان جزو مودیان خوش‌حساب مالیاتی هستند.

ضوابط نامشخص و برخوردهای سلیقه‌ای در حوزه مالیات‌های پزشکی
مالیات‌هراسی پزشکان
وی ادامه داد: در عین حال ما دو درخواست داریم و دو موضوع را پیگیری می‌کنیم؛ یکی اینکه واقعا اخذ مالیات از حوزه سلامت و پزشکان واقعا شفاف شود. همکاران ما به دلایل متعدد واهمه و ترس دارند و مالیات‌هراسی وجود دارد.

زیرا بعضا وقتیکه به ادارات مالیاتی مراجعه می‌کنند، واقعا گرفتار می‌شوند. اخذ مالیات از پزشکان شفاف نیست و کسی هم که صادقانه و خالصانه می‌خواهد برود و مالیات بپردازد، واقعا اذیت می‌شود. ضوابط مشخص نیست، خیلی اوقات برخوردها سلیقه‌ای است و گاهی اوقات گرفتاری های فرآیندی و قانونی وجود دارد. ما همکارانی داریم که تماس می‌گیرد و می‌گوید نمی‌دانم چه کنم. این مباحث وجود دارد. بنابراین اخذ مالیات از پزشکان باید شفاف و دقیق شده و پزشکان بدانند که چقدر باید مالیات دهند. 

رییس‌زاده همچنین گفت: ضرایب مالیاتی ما را در سال‌های مختلف بالا و پایین می‌کنند. به عنوان مثال یک ضریب اینتاکد وجود دارد؛ یک سال ۴۲ درصد از درآمدها مشمول کسورات مالیات می‌شد و بعد متوجه شدیم که در سال ۱۳۹۹ این میزان به ۷۲ درصد رسیده است. اینکه چرا این اتفاق افتاده، نمی‌دانیم. گاهی این شفاف نبودن‌ها به ویژه در دوره‌های قبلی، منجر به سردرگمی همکاران‌مان می‌شود که باید شفاف شود.

پزشکان باید مالیات‌شان را پرداخت کنند
معافیت مالیاتی پزشکی نداریم
رییس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: از طرفی هم معتقدیم که جامعه پزشکی نیز باید به صورت شفاف مالیات‌هایشان را پرداخت کنند، کارتخوان نصب کنند و بر اساس حساب تجاری خودشان به صورت منطقی و شفاف مالیات‌شان را پرداخت کنند. ما طرفدار این موضوع هستیم و همکاران‌مان را هم ترغیب و تشویق می‌کنیم و در عین حال نظارت هم می‌کنیم که این کار انجام شود، اما دو سویه است؛ یعنی همانطور که این انتظار درست وجود دارد که همکاران ما کارتخوان داشته باشند و حتما مالیات‌هایشان را بپردازند، همانطور هم اداره‌های مالیات باید قوانین‌شان شفاف باشد و پزشکان بدانند که حساب و کتاب‌شان به چه صورت است. برخوردها در این زمینه به شدت سلیقه‌ای، متناقض و متفاوت است.

افرادی هم که فرار مالیاتی دارند که از کشور فرار نکردند، ساختارهای مالیاتی راهکار تعریف کرده و مالیات‌شان را دریافت کنند. ما ضعف داریم و نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. مقصر درصدی از این موضوع، پزشک است؛ اما درصدی از خطا هم متوجه ساختاری است که نمی‌تواند شفاف مالیات دریافت کند. نباید همه چیز را به گردن جامعه پزشکی انداخت. در عین حال چیزی هم به عنوان معافیت مالیاتی نداریم.

پزشکانی که بجای هزینه درمان، سکه و دلار طلب می‌کنند
رییس‌زاده در پاسخ به سوال ایسنا درباره گزارشاتی مبنی بر برخی دریافت‌های خارج از تعرفه برخی پزشکان و همچنین اظهاراتی مبنی بر درخواست غیرریالی برخی مطب‌ها و مراکز درمانی و از جمله دریافت سکه یا دلار به ازای هزینه درمان، گفت: سازمان نظام پزشکی با این اقدامات مخالف است. در این زمینه گزارشی به سازمان نظام پزشکی واصل نشده است، اما قطعا اگر مواردی وجود داشته باشد، ما با چنین اقداماتی مخالفیم و اگر گزارشی در این زمینه به ما برسد، رسیدگی می‌کنیم.

وی افزود: قطعا درصد چنین تخلفاتی متفاوت از سایر صنوف جامعه نیست، اما همان حداقل‌هایش هم قطعا زیبنده جامعه پزشکی و هیچ قشری نیست. سازمان نظام پزشکی طبق قانون مصوب مجلس وظیفه رسیدگی به شکایات را دارد و اگر کسی در این زمینه‌ها شکایت کند، ما بررسی می‌کنیم. معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی وظیفه نظارت دارند، هم ساختار و قانون آن را دارند و هم نیروی انسانی آن را در اختیار دارند. سازمان نظام پزشکی نه به لحاظ قانونی و نه به لحاظ لجستیکی، این وظیفه را برای نظارت و سرکشی ندارد، اما اگر شکایتی واصل شود، حتما پیگیری می‌شود.

وی در این باره افزود: سیر بررسی دریافت‌های خارج از صورت حساب در بیمارستان‌های خصوصی هم به همین صورت است و نظارت بر عهده معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی است که با حضور نیروهای تعزیرات در کمیسیون ماده ۱۱ بررسی کرده و نهایتا شکایت و جمع‌بندی را به سازمان نظام پزشکی ارسال می‌کنند و سازمان نظام پزشکی در هیات‌های انتظامی بررسی و برخورد می‌کند.

رییس‌زاده در پاسخ به سوال ایسنا درباره اخباری مبنی بر طرح تنفس مالیاتی برای اصناف، گفت: به طور کلی قرار شد که یکسری تراکنش‌های قبل از سال ۱۳۹۹ را بررسی نکنند، اما بحث تنفس در این حوزه مطرح نشده است.

صدور ۱۳۰ هزار امضای الکترونیک برای پزشکان
۳ روش استفاده پزشکان از امضای الکترونیک
رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور در ادامه مصاحبه خود با ایسنا، در پاسخ به سوالی درباره وضعیت نسخه الکترونیک نیز گفت: وظیفه‌ای که در قانون بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ برای سازمان نظام پزشکی دیده شده، اصالت‌سنجی امضای الکترونیک بود که کار انجام شد. کارت هوشمند امضای الکترونیک صادر شده و اکنون بالای ۱۳۰ هزار کارت صادر شده و در این زمینه به‌روز هستیم و عقب‌ماندگی نداریم؛ به طوری که هر یک از همکاران که درخواست کنند، کارت امضای الکترونیک بلافاصله صادر می‌شود. علاوه بر آن یک اپلیکیشن موبایلی هم هست تا امضای الکترونیک بتواند از طریق این اپلیکیشن به سامانه وصل شود که این را هم طراحی کردیم و تا پایان خرداد ماه عملیاتی می‌شود. یک روش دیگر هم با USB ست که در حال طراحی است. بر این اساس همکاران  می‌توانند با هر سه روش از امضای الکترونیک‌شان در سامانه نسخه الکترونیک استفاده کنند.

وی با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی ۳۵۰ هزار عضو دارد، گفت: ممکن است همه این اعضا کار نسخه‌نویسی نداشته باشند. در عین حال ۱۶۰ هزار پزشک داریم که با احتساب دندان‌پزشکان بالای ۲۰۰ هزار نفر هستند و تاکنون ۱۳۰ هزار امضای الکترونیک صادر کرده‌ایم. سه روشی که اعلام کردم  آماده اجرا است. حال باید نرم‌افزارش با نرم‌افزار نسخه الکترونیک بیمه سلامت و تامین اجتماعی هماهنگ‌سازی شود تا قابلیت اجرا را داشته باشد. پیگیریم و کار را تا حدود زیادی انجام دادیم و هماهنگی هم دارد انجام می‌شود. وقتی همه اعضای ما به امضای الکترونیک مجهز شدند، هماهنگی‌ها هم انجام شده و می‌تواند کامل اجرایی شود که برای امنیت نسخه الکترونیک بحث زیرساختی و اساسی است.

چالش‌های نسخه الکترونیک
رییس‌زاده اظهار کرد: نسخه الکترونیک قانونی است که باید در کشور اجرایی شود، اما بحث این است که هر دو طرف یکسری تعهدات دارند؛ یعنی سازمان‌های بیمه‌گر باید یکسری امکاناتی را آماده می‌کردند و جامعه پزشکی هم تعهداتی دارند که وارد این سامانه شوند. در برخی از برهه‌ها و زمان‌ها این موضوع یکطرفه شده است. یعنی سامانه نسخه الکترونیک مشکلات فراوانی دارد و همکار ما که در مطب نشسته و باید فکر و ذهنش صرف ویزیت بیمار و توجه به مشکلات بیمار و ارائه تشخیص و درمان شود، چالشی بزرگتر برایش ایجاد شده و آن هم اینکه سامانه چطور کار کند.

در عین حال مشکلات نرم‌افزاری بسیار زیادی هم وجود دارد؛ به طوری که برخی همکاران ما یک اپراتور گرفتند و ماهانه پنج تا شش میلیون هم حقوق می‌دهند تا این اقدام را انجام دهند. در حالی که این وظیفه را ندارند. بنابراین هر دو طرف باید به تعهدات‌شان عمل کنند. در برخی موارد به اعضای جامعه پزشکی فشار آمده و همکاران‌مان دارند اذیت می‌شوند. سازمان‌ها باید تسهیلاتی را ایجاد کنند. در عین حال مشوق خاصی به همکاران ما داده نشده است.

پرداخت‌هایی که آنلاین نشد
وی تاکید کرد: در عین حال بنا بر این بود که پرداخت‌ها به پزشکان هم آنلاین شود که آنطور که باید و شاید انجام نشده و در نسخه الکترونیک هم تاخیراتی در پرداخت‌ها داریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->